jún
23

Miért is dagasztja magát a kenyerünk?!

- ??????

 

- Azért, mert csak össze kell gyúrni a hozzávalókat, fél napig várni és meg is süthetjük.

 Bread small.jpg

Hozzávalók:

- 500 g liszt,

- 1 kk. szárított élesztő (fél csomag...),

- 3 dl víz,

- 1 kk. .

 

A történet nagyon egyszerű:

Este összegyúrom 5 perc alatt az "anyagot", reggel pedig cipót formázok belőle. 20 percig állni hagyom, közben begyújtom a sütőt.

A sütés elején alacsony lángon kb. 18-20 percig, majd a legmagasabb fokozaton további kb. 10-15 percig sütöm.

Rácsra kell kirakni és kínlódások közepette, de meg kell várni a kihűlt állapotot!

A kenyeret meg lehet spékelni egy kis pirított vagy nyers hagymával, olajbogyóval, aszalt vagy grillezett paradicsommal, fűszerekkel, akár gyümölcsökkel, magvakkal.........

 

Úhhh, de megéheztem!

Jó sütögetést!

 

Üdv

Réci

A bejegyzés trackback címe:

https://majdrecisegit.blog.hu/api/trackback/id/tr654606463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.