aug
22

Sajtot házilag?

| Szerző: Recike | 9:15 pm

Igen!

Aki elég elszánt arra, hogy mindössze 20 perc munkával és 1 óra várakozással elkészítse a saját készítésű sajtját, az figyeljen!

 


Hozzávalók:

- 1 l tej (igazi tehén vagy kecske tej)

- 1 ek. 20%-os ecet

- 1 kk. só

 

1.

A tejet addig kell forralni, amíg gyöngyözni kezd. Ezután levenni a tűzről és belerakni az ecetet.

DSC06697.JPG

 

Egy kicsit megkavarni, és kb. 2 mp. múlva kiválik a savó, és megmarad a "sajtnak való".

2.

Ezután belerakni a sót, és az előre elkészített tiszta konyharuhába, vagy akár apró lyukú szűrőbe beleönteni.

 

DSC06698.JPG

... nálam ez a nem használt textilpelenka volt.

DSC06699.JPG

 

Amint felkötöttem az edény szélére rakott fakanálra a sajtot, máris kezdett összeállni. A savót ki lehet önteni, így még véletlenül sem pottyan bele a művünk!

3.

Várakozás kb. 1 óra...

... és láss csodát!

 

DSC06701.JPG

 

DSC06702.JPG

 

DSC06708.JPG

 

Kellemes időtöltést és jó étvágyat!

 

Üdv

Réci

A bejegyzés trackback címe:

https://majdrecisegit.blog.hu/api/trackback/id/tr964726669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.