sze
12

A paradicsom téliesített változata, vagy a lefagyasztott zöldséget, vagy pedig a befőzéses állapotot jelenti.

A lefagyasztott paradicsom jó, de sok helyet foglal annál, akinek nincs fagyasztóládája. 

A szabadpolcos éléskamrát pedig minden családnál megtalálhatjuk, és még a saját magunk gyönyörködtetésére (hogy ezt mi csináltuk), telerakhatjuk mindenféle földi jóval. 

Nézzük akkor az Al dente paradicsomot, ami a nem kifejezetten puhára főzött variáció. Esetemben egy téli vacsora lecsó-alapja is lehet.

Hozzávalók:

- paradicsom

- üvegek

- kukta

Az elkészítés ennél a folyamatnál is hasonló, mint az előző bejegyzésemnél (http://majdrecisegit.blog.hu/2012/09/10/szolo_szezon_szolo_befott).

A paradicsomot megmosom, tetszetős darabokra vágom, belerakom a tiszta üvegekbe, majd az üvegeket a kuktába, és a forrástól számított 5-7 percig főzöm

Az eredmény:

DSC06729.JPG

DSC06730.JPG

A paradicsom nedü

csak annyiba változik az előző eljárástól, hogy paszírozón, vagy centrifugán nyerjük ki a mag és héj mentes paradicsom levet.

...Tehát: üvegekbe önteni, kuktába tenni és 5-7 percig főzni.

Jó főzőcskézést!

Üdv

Réci

A bejegyzés trackback címe:

https://majdrecisegit.blog.hu/api/trackback/id/tr934767354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Recike 2012.10.09. 20:11:42

@vomit:
Köszönöm vomit a figyelmeztetést, de sem szappant, sem pedig élelmiszert nem adok el. A blogom csak bepillantást enged a kreatív tevékenységeimbe.
Üdv
Réci
:D
süti beállítások módosítása