A paradicsom téliesített változata, vagy a lefagyasztott zöldséget, vagy pedig a befőzéses állapotot jelenti.
A lefagyasztott paradicsom jó, de sok helyet foglal annál, akinek nincs fagyasztóládája.
A szabadpolcos éléskamrát pedig minden családnál megtalálhatjuk, és még a saját magunk gyönyörködtetésére (hogy ezt mi csináltuk), telerakhatjuk mindenféle földi jóval.
Nézzük akkor az Al dente paradicsomot, ami a nem kifejezetten puhára főzött variáció. Esetemben egy téli vacsora lecsó-alapja is lehet.
Hozzávalók:
- paradicsom
- üvegek
- kukta
Az elkészítés ennél a folyamatnál is hasonló, mint az előző bejegyzésemnél (http://majdrecisegit.blog.hu/2012/09/10/szolo_szezon_szolo_befott).
A paradicsomot megmosom, tetszetős darabokra vágom, belerakom a tiszta üvegekbe, majd az üvegeket a kuktába, és a forrástól számított 5-7 percig főzöm.
Az eredmény:
A paradicsom nedü
csak annyiba változik az előző eljárástól, hogy paszírozón, vagy centrifugán nyerjük ki a mag és héj mentes paradicsom levet.
...Tehát: üvegekbe önteni, kuktába tenni és 5-7 percig főzni.
Jó főzőcskézést!
Üdv
Réci