Igen!
Aki elég elszánt arra, hogy mindössze 20 perc munkával és 1 óra várakozással elkészítse a saját készítésű sajtját, az figyeljen!
Hozzávalók:
- 1 l tej (igazi tehén vagy kecske tej)
- 1 ek. 20%-os ecet
- 1 kk. só
1.
A tejet addig kell forralni, amíg gyöngyözni kezd. Ezután levenni a tűzről és belerakni az ecetet.
Egy kicsit megkavarni, és kb. 2 mp. múlva kiválik a savó, és megmarad a "sajtnak való".
2.
Ezután belerakni a sót, és az előre elkészített tiszta konyharuhába, vagy akár apró lyukú szűrőbe beleönteni.
... nálam ez a nem használt textilpelenka volt.
Amint felkötöttem az edény szélére rakott fakanálra a sajtot, máris kezdett összeállni. A savót ki lehet önteni, így még véletlenül sem pottyan bele a művünk!
3.
Várakozás kb. 1 óra...
... és láss csodát!
Kellemes időtöltést és jó étvágyat!
Üdv
Réci