Miért is dagasztja magát a kenyerünk?!
- ??????
- Azért, mert csak össze kell gyúrni a hozzávalókat, fél napig várni és meg is süthetjük.
Hozzávalók:
- 500 g liszt,
- 1 kk. szárított élesztő (fél csomag...),
- 3 dl víz,
- 1 kk. só.
A történet nagyon egyszerű:
Este összegyúrom 5 perc alatt az "anyagot", reggel pedig cipót formázok belőle. 20 percig állni hagyom, közben begyújtom a sütőt.
A sütés elején alacsony lángon kb. 18-20 percig, majd a legmagasabb fokozaton további kb. 10-15 percig sütöm.
Rácsra kell kirakni és kínlódások közepette, de meg kell várni a kihűlt állapotot!
A kenyeret meg lehet spékelni egy kis pirított vagy nyers hagymával, olajbogyóval, aszalt vagy grillezett paradicsommal, fűszerekkel, akár gyümölcsökkel, magvakkal.........
Úhhh, de megéheztem!
Jó sütögetést!
Üdv
Réci