A szerelemalma, vagy ismertebb nevén a paradicsom nyers állapotában jól tisztítja a vért, az érelmeszesedés területén is hatásos, a változó korú hölgyeknek nélkülözhetetlen és a prosztata daganatok hatékony ellenszere.
Egy nagyon finom saját készítésű mártást mutatok be nektek, akár ketchup elnevezéssel. Bár hasonlítani sem állagában sem ízében nem fog az eredetire, de hát ez a két kezünk alkotta, sőt FINOMABB alkotmány.
Íme a hozzávalók:
- kb. 4l paradicsomlé (paszírozott vagy centrifugált)
- 4 nagy fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- fűszerek (ízlés szerint: só, őrölt színes bors, zellerlevél, petrezselyemzöldje, borsikafű, majoranna, bazsalikom, oregánó, szerecsendió, rozmaring, szegfűbors, és még amit én tettem bele: pirospaprika, fahéj, szegfűszeg - határ az ízlésetek)
- 4 ek. cukor
- 2 alma
Az elkészítés:
1.
A hozzávalókat egy magas falú edényben főzzük, fedő nélkül. A végeredmény egy sűrű mártás kell, hogy legyen. (Ez a teljes mennyiség felét eredményezi.) A főzés kb. 2 óra, lehetőleg nagy lángon. Ha ízben még nem az igazi, úgy kóstolással lehet igazítani.
2.
A kész mártást tiszta üvegekbe kell tölteni, majd másnapig elfelejtkezni róla a száraz dunsztban.
...ez is ilyen egyszerű!
Jó főzőcskézést!
Üdv
Réci