sze
14

A szerelemalma, vagy ismertebb nevén a paradicsom nyers állapotában jól tisztítja a vért, az érelmeszesedés területén is hatásos, a változó korú hölgyeknek nélkülözhetetlen és a prosztata daganatok hatékony ellenszere.

Egy nagyon finom saját készítésű mártást mutatok be nektek, akár ketchup elnevezéssel. Bár hasonlítani sem állagában sem ízében nem fog az eredetire, de hát ez a két kezünk alkotta, sőt FINOMABB alkotmány.

DSC06741.JPG

 

Íme a hozzávalók:

- kb. 4l paradicsomlé (paszírozott vagy centrifugált) 

- 4 nagy fej hagyma

- 1 gerezd fokhagyma

- fűszerek (ízlés szerint: só, őrölt színes bors, zellerlevél, petrezselyemzöldje, borsikafű, majoranna, bazsalikom, oregánó, szerecsendió, rozmaring, szegfűbors, és még amit én tettem bele: pirospaprika, fahéj, szegfűszeg - határ az ízlésetek)

- 4 ek. cukor

- 2 alma

Az elkészítés:

1.

A hozzávalókat egy magas falú edényben főzzük, fedő nélkül. A végeredmény egy sűrű mártás kell, hogy legyen. (Ez a teljes mennyiség felét eredményezi.)  A főzés kb. 2 óra, lehetőleg nagy lángon. Ha ízben még nem az igazi, úgy kóstolással lehet igazítani.DSC06736.JPG

DSC06737.JPG

DSC06739.JPG

DSC06740.JPG

2. 

A kész mártást tiszta üvegekbe kell tölteni, majd másnapig elfelejtkezni róla a száraz dunsztban

DSC06741.JPG

...ez is ilyen egyszerű!

Jó főzőcskézést!

Üdv

Réci

A bejegyzés trackback címe:

https://majdrecisegit.blog.hu/api/trackback/id/tr514777377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása